Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano je to tak , dobře napsané , karma R^ jen dodám ,že i neválečný ring volný může přinést větší ohrožení naší suverenity než přináší Lisabonská smlouva..!!

0 0
možnosti

K74a21r35e76l 66B83o15k

21. 9. 2017 15:14

Velice dobře jste popsal nálady obyvatel naší země.Karma.R^

0 0
možnosti

P39e38t93r 26B54ü22r73g80e80r

21. 9. 2017 14:41

Ano, principy demokracie! Deset vlků a jeden beránek hlasují, co bude dnes k večeři. (To tu nedávno zmínila paní Šichtařová).

V tomto duchu nám stejné Německo vnucuje dnes migranty, když včera blokovalo vstup našich občanů na svůj pracovní trh... RvRv

Chci říci, že spousta rozhodovacích mechanizmů je v Evropě nastavena špatně. A co hůř, některá rozhodnutí prostě nenastanou: buď vůbec, nebo přijdou pozdě. A ještě: priority! Je důležitější řešit kolkování léků v zemi, která žádný problém nemá - a nebo se postavit jasnými a jednoduchými pravidly k vlně valící se z Afriky?

1 2
možnosti

Kdyby se daly nastavit jasné a jednoduché pravidla, tak už to dávno někdo udělal. Jednoduché řešení mají demagogové - lodě potápět, na hranicích střílet. Ale to je prostě nejde. Řešení prostě chybí a kdo je najde, bude bůh.

0 0
možnosti

Pane Rod, Vy jste nespokojený, ale podporujete trpné snášení současného stavu. Každý se může přesvědčit, že migrační invaze vede k likvidaci, ale Vy mluvíte o lži pana prezidenta, který chce pomoci potřebným bezpečně v jejich regionech. Evropa je podle Vás demokraticky řízená. Co tím myslíte? Jediný demokraticky volený eu parlament nemá žádné pravomoci. Copak nevidíte, že "demokracie" už začíná zakazovat mít a vyjadřovat jiné názory, než oficiálně vyhlášené?

3 2
možnosti

Teď prosím česky vlastenče. Jinak do evropské komise delegují zástupce námi volení představitelé na základě konsenzu. Směřování EU řídí summit EU, kde jsou volení zástupci jednotlivých zemí. Pan prezident nemá výkonnou moc prakticky žádnou ve směru o kterém píšete. Kdo vám zakazuje jiné názory? Jste typický ZemanOvec z SPD.

6 2
možnosti

Docela by bodla analýza ,,odborníka" jak by to s námi dopadlo po Čechxitu. Anglie se otřese a bude v pohodě. U nás by to znamenalo mj.asi i mj. změnu orientace trhu a to by byl problém. Z hlediska bezpečnosti si to neumím vůbec představit ́, bo s Ruskem na věčné časy by asi nefungovalo. Tak asi bude dobrý aby vstali noví bojovníci a v Bruselu zabodovali...[>-]

2 1
možnosti

A co by se tak asi stalo, umřeli bychom hlady?;-D. Němci a Frantíci by si koupili soustruhy a začali by si tu produkci co jim za pusu dodáváme vyrábět sami? To by se ti Turci co to tam montují do finálních výrobků načekali. ;-D Přežili jsme rozpad RVHP přežijeme i odchod z ERVHP.

1 3
možnosti

Tu produkci by jim za pusu dodali Rumuni, Poláci nebo Slováci. Na ně jste nějak zapomněl. Jako všichni příznivci výstupu z EU. Být obklopen členy EU a myslet si, že nás někdo bude obchodně šetřit je naivní kravina.

Hlady bychom neumřeli, jen by jsme se dostávali k některým produktům mhohem hůře a dráž. Mnohem dráž. A museli bychom úplně změnit ekonomiku. Co dovážíme, vyrobit sami nebo si připlatit a co vyvážíme slevnit ať můžeme konkurovat okolí zvýhodněné bezcelní EU.

1 0
možnosti
Foto

Pripominate mi narky kumunistu z jara roku 1989 ;-D.

2 2
možnosti

Děkuji za rozumný článek, ale s posledním odstavcem nelze souhlasit. Názory na EU mohou být rozdílné, ale argumentace v posledním odstavci je naprosto stejná jaká probíhala počátkem 90 let - nemůžeme se přece odtrhnout od SSSR a postsocialistických států, ekonomicky bychom to nezvládli, nikdo nám nedá levnou ropu jako SSSR, neumíme vyrábět výrobky schopné konkurence na západě, ekonomickou orientací na západ zkrachujeme. Z části ty obavy byly reálné, ale z části (možná i z té větší) šlo jen o propagandu struktur, které se nechtěly vzdát svých osobních a ideologických výhod ze vztahu k SSSR (později Rusku).

EU není demokratická a nemyslím si, že je reformovatelná (stejně jako nebyl reformovatelný socialismus u nás).

2 0
možnosti

Jestli je EU reformovatelná nebo ne asi nezná odpověď nikdo. Je to byrokracie nejhrubšího zrna. Ale přesto ti lidi v Bruselu se tam dostali přes nějaké volby. To volení zástupci v zemích EU (a tedy i u nás) tam delegovali tyto lidi. Takže EU demokratická je, jen strašně zbyrokratizovaná. Jako každá demokracie.

A ekonomika by po opuštění EU určitě přežila. Jen by neměla výhodu bezcelní EU. Takže export od nás by převzali okolní státy (Slovensko, Maďarsko, Polsko) a import by zdražil. Takže by nám bylo jako za socialismu - západní zboží drahé, naše levné. Vše by zase shánělo.

0 0
možnosti

P14e67t65r 58B12u50r31i10a91n

21. 9. 2017 11:02

Dal jsem vám karmu hlavně za předposlední odstavec, s nímž souhlasím a podotýkám, že já miluju konzum.

Myslím si, že Evropská komise nám opravdu neurvale diktuje skrze ústa ostatních a jako bič drží v ruce onu Lisabonskou smlouvu.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS