Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Karma.Velmi dobře napsáno.Všude se najdou jednoduše uvažující naivkové,kteří si myslí,že nás po vystoupení z EU čeká nějaký zapovězený ráj...do kterého se ovšem nikdo další kromě nás,tedy té skupinky "vlastencu" co mluví za "národ",ve skutečnosti nikdo nehrne....nebo snad "vlastenecké" jednobarevné vlády Polska či Madarska usilují o vystoupení z EU?A "skvělý borec" Fico cpe Slovensko do té "rychlejší" části EU.Ví,že zustat někde na okraji by byla velká chyba a ztráta.To samé co pro Slovensko platí i pro nás...

7 4
možnosti
ZB

Mínus..?Nepopsal jsem snad chování ostatních státu V4 pravdivě?Jak v Polsku,Madarsku a Slovensku je podpora EU mnohem vyšší než u nás,ostatní státy EU ani nepočítám.Čím to je?To jsou Češi nejchytřejší nebo snad největší ufnukanci...?;-)

1 0
možnosti
MT

Copak asi udelali demokraticti soudruzi "Listopadoveho vitezstvi 89" spatne ?

2 1
možnosti
AR

Povolili mladší řídicí garnituře soudruhů být prvními v privatizaci podniků, bank a družstev. Nestraníci na toto neměli šanci, protože nemohli dříve být ani mistry ve fabrických dílnách atd. Čalfa s Klausem a prognostiky věděli jak sestavit privatizační zákon za federální vlády.!!

5 0
možnosti
MP

Kristepane... Vy si vážně myslíte, že když Velká Británie vystoupila z EU, tak si už nikdo mimo Anglii nekoupí skotskou whisky, protože svět s nimi přestane obchodovat?

8 0
možnosti
VK

Kristepane, vy si opravdu myslíte, že EU pustí GB na svůj volný trh zadarmo?

1 4
možnosti

Co se NATO týče, souhlas

Co se EU týče, je to problém. EU je vynikající ekonomický projekt. Ale zároveň, EU je šílený propadák co se ideologického hlediska týče. Ne nadarmo se EU říká Svaz Evropských Socialistických Republik. EU je hnaná nejrůznějšími ideologiemi, a často škodlivými ideologiemi, od nejvyšších vrstev. A nikdo, kdo daný problém vnímá, nevidí možnost, jak by mohl EU reformovat.

6 1
možnosti
TP

T63o84m32á85š 44P64í84c31l

21. 9. 2017 11:14

Moloch na přerozdělování peněz podle mě nemůže být vynikající ekonomický projekt.

1 1
možnosti
Foto

S něčím souhlasím, s něčím zase ne. Tak asi 50:50.

Pomohl by přítel na telefonu? :-)

0 0
možnosti
LH

Přítel na telefonu asi nepomůže, budeme si muset vybrat nápovědu diváků.

Bohužel, ti jsou tak zblblí výše uváděnými polopravdami (z obou stran) i vyslovenými nepravdami (to si myslím hlavně ze strany zastánců CZexitu - ostatně jako u propagátorů Brexitu), že ke správnému řešení se asi nedobereme...

1 0
možnosti
AR

Že k určité reformě EU a zvláště činnosti její komise v Bruselu dojde je jasné. Pozoruju to na vývoji posuzování jednotlivých států EU k politice nynější vlády ve Varšavě a k Budapešti. Krátce řečeno, že i v těch zemích kde zatím vládnou socialisté (jih Evropy + Skandinávie), dochází k odklonu přízně občanů těmto stranám. A to se projeví tam ve volbách.

3 0
možnosti
Foto

Zbytečné obavy, režim šlape jako hodinky, vše se řítí samospádem a konec je ještě daleko. Jen pro ten dnešní den, stojí za to žít a to je základní princip spokojeného přežití R^

3 2
možnosti
LH

Čím více se zvyšuje nespokojenost s EU a sílí hlasy po vystoupení, tím více slyšíme, jak nám EU pomohla, jak nutně potřebujeme její dotace, jak náš národ umře hlady a bídou, když nám nebude „Brusel“ pomáhat.

Podívejme se jenom na strohá čísla bez rozkrádání, podvodů celého aparátu,který už nelze ani spočítat.Z Bruselu máme možnost získat na další období 550 miliard Kč (dle kursu).Krásné číslo.Tyto peníze jsou rozpočtovány na 8 let.Do Bruselu posíláme ročně přímo asi 40 miliard. Tzn. 8x 40 = 320 miliard.V dividendách jde na západ cca 260 miliard ročně.Nazpět asi 20 miliard. (Potvrdil to i Paroubek na Primě jako bývalý premiér.) Tudíž na západ jde ročně cca 240 miliard.Za 8 let to je 8 x 240 = 1 920 miliard.Tzn., že z České republiky odchází 1920+ 320 = 2 240 miliard !!!!!! Tzn., že do České republiky přichází (z EU) 550miliard !!!!!!Takže jsme výhodný zlatý důl!A pak proč náš dluh stoupá !?Je třeba připomenout,že kromě cca 40 miliard, které jsme poslali zestátního rozpočtu do rozpočtu EU ( informace uniklé za rok 2012, informace znásledujících roků se „verifikují“–proč asi?), neseme některé další náklady.Zde je přehled některých z nich:1)6 miliard zaplacených cel v cenách zboží.2)19 miliard –náklady na kofinancování evropských projektů.3)10 miliard na úředníky EU oficiálně. (Skutečně cenu obsluhy nikdo nezná,nebo zná, ale tají!)4)46 miliard na plán EU-do r. 2020, aby 40 % absolventů střední školy mělo vysokoškolský diplom.5)10 miliard na biopaliva. / jak úsměvné/6)40 miliard na dotování solární a větrné elektřiny. /tak proto jimusíme mít tak drahou!/7)4 miliardy na posílení elektrické sítě. (Kvůli nařízení, že musíme dopravu do Rakouska z Německa posílat zdarma.)Sviňárna non plus ultra–to z naší atomovky,proti které tak pitomci protestují!!Je potom jasné, žeČeskou republikuse snaží udržet v EU stůj co stůj,přestože se stále tvrdí, že na nás prodělávají a peníze od nich tečou knám.Lžou nám ráno, lžou nám v poledne, lžou námvečer, lžou nám celou noc, lžou a lžou a lžou

11 8
možnosti
ON

O96n91d32ř43e58j 66N36ý15č

20. 9. 2017 23:02

Jakou mají souvislost dividenty s eu?8-o

1 3
možnosti
MB

Není s čím nesouhlasit - pociťuji to stejně. Kdo má možnost srovnání - není co srovnávat. Žijeme v blahu a bezpečí. Pochopitelně ,je třeba toto střežit - pak nadávat možno a nutno. Nicméně postavit na tom programy - navíc zcela obskurních lidí - Veleba, Okamura - aby navíc k tomu přizvukoval Hrad - Osobně mi to připadá ještě nebezpečnější ! ... :-)

16 3
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1749x
Nechci být lhostejný k věcem, které mě znepokojují. Je to ekonomika, politika, náš vztah k životnímu prostředí a podobně.

 

Seznam rubrik