Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Zaměstnavatel platí za zaměstnance pouze zálohu na daň, nikoliv daň. A zaměstnanec pak ve svém daňovém přiznání uvádí přílohou potvrzení příjmů od zaměstnavatelů, samozřejmě pouze v případě, že si přiznání podává sám. Ve Vašem příkladu by to bylo 100% zaměstnanců, ale to potvrzení by vždy potřebovali. U soukromníků je to jinak, podnikatel má možnost část tržby zatajit. Mnohokrát jsem se setkal s otázkou: chcete to s účtenkou, nebo bez a laciněji. To neznáte? A tohle asi žádnej finančák nezkontroluje.

Mimochodem, úvodní větu(Babiš a Sobotka) jsem takto formulovanou nikdy neslyšel.

Babiš mluvil vždy o části podnikatelů.

2 1
možnosti
MC

Ti kdo daně platí, tak nejsou vztahovační a ti co ne, tak pochopitelně křičí, protestují a mnohdy i urážejí. To je také pochopitelné.;-D

2 3
možnosti
JR

J28i78ř10í 82R53o69d

11. 12. 2016 19:04

To nemá logiku. Já daně platím. Premiér a spol. tvrdí, že jsem zloděj. To si mám nechat líbit? V žádném případě!

6 0
možnosti
ZJ

Vážení, kterým nechybí rozum. Nereagujte na Cendelína, nemá to cenu

V životě prd dokázal, je plný žluče a závisti. ze všeho obviňuje okolí a ne svoji neschopnost.

9 0
možnosti
RK

Tato slova do kamene vytesat! Smutné je to, že lidem, kteří se nechají ohlupovat koblihami a rétorikou našich "vládců" to zatím nedochází!

4 0
možnosti
AK

V roce 1996 sedm nejvyspělejších zemí světa pověřilo Organizaci pro ekonomickou spolupráci a rozvoj (OCDE, angl. zkratka OECD), aby započala boj proti daňovým rájům. Už v roce 2001 zablokoval tuto iniciativu George Bush jr., ovšem bankovní krize roku 2008 naléhavost této akce zase zdůraznila, protože státům začaly chybět peníze, které vrhly do záchrany bank.

V dubnu 2009 zveřejňuje OCDE seznam nespolupracujících zemí, tj. zemí, které nejsou ochotny sdělovat informace o bankovních operacích, jež bývají s daňovými úniky spojeny a od té doby jsme svědky četných diskuzí na téma, zda mohou být takové informace zveřejňovány.

V letošním roce proběhl soud s Antoinem Deltourem, který z lucemburské banky, kde byl zaměstnán, vynesl dokumenty svědčící o rozsáhlých daňových machinacích.

Za krádež, porušení obchodního tajemství a zneužívání datového systému byl odsouzen ke 12 měsícům podmíněně a pokutě EUR 1.500,-.

Myslím si, že tento mírný rozsudek můžeme považovat za první úspěch dvacetiletého boje proti daňovým únikům.

Nebo ne?

2 0
možnosti
LC

Báro Tučková, chceš se vrátit do feudalismu, raného kapitalismu, otrokářství ?;-D

1 1
možnosti
LC

Báro Tučková a jak si to představuješ ?;-D

0 0
možnosti
AK

Podívejte se na to, co se v několikaleté periodicitě opakuje v EU i jinde pořád stejné divadlo kolem daňových rájů (odhady říkají, že v nich každoročně mizí jen z EU bilion Euro):

- několik přistižených politiků odstoupí a ostatní řeknou, že se už konečně s daňovými ráji musí něco udělat

- ekonomové nám vysvětlí, že součástí tržní ekonomiky je právo na soukromí

- právníci řeknou, že ulévání peněz firem a bohatých (kteří ty firmy vlastní) do daňových rájů nenaplňuje skutkovou podstatu trestného činu. A že i kdyby naplňovalo, stejně se to nedá prokázat.

Solidaritu s uprchlíky po nás různí politici požadují často, ale solidaritu neplatících daně s těmi, kdo daně platí, tu nepožaduje nikdo...

No a po čase se vymyslí nové reformy, jak aspoň částečně kompenzovat vyvádění peněz do daňových rájů vyšším zdaněním nebo důkladnějším vymáháním daní u těch, kteří se nemohou bránit a nebo odejít - zaměstnanců a malých a středních podnikatelů a živnostníků. Vámi popisovaná situace je jen výsledkem toho, že na velké firmy a jejich vlastníky si politici netroufnou. Někdo tvrdí, že to netroufnutí si jsou jimi dokonce placeni...

4 0
možnosti
LC

pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí Rv

0 2
možnosti
JV

J89i17r85i 88V94r36a72b45e91c

11. 12. 2016 16:20

Hlavy a mozky nejsou, nebo zmizly na zapade.Tak zustane jen ta montovna a sklad.

3 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1749x
Nechci být lhostejný k věcem, které mě znepokojují. Je to ekonomika, politika, náš vztah k životnímu prostředí a podobně.

 

Seznam rubrik