Proč se nechat urážet od premiéra a ministra financí?

11. 12. 2016 14:07:12
Premiér Sobotka v minulých dnech spolu s ministrem financí Babišem za poslední týden několikrát opakovali v médiích, že je konečně třeba zavést pořádek, protože zaměstnanci platí daně a podnikatelé daně neplatí

Není to samozřejmě pravda. Daně (a to jedny z nejvyšších v EU) za zaměstnance platí právě podnikatelé. Podnikatelé v pozici zaměstnavatelů jsou povinni zaměstnancům strhávat z jejich mzdy sociální a zdravotní pojištění a samozřejmě také daň z příjmu. Představte si, že by podnikatelé vypláceli zaměstnancům celou odměnu a Ti zaměstnanci by měli své daně platit sami. Domnívají se snad pan premiér a ministr fiancí, že by výběr daní od zaměstnanců byl v takovém případě takový, jaký je? A jak by si asi tito samí podnikatelé dovolili sami za sebe daně neplatit? Vždyť mnozí podnikatelé jsou přece také současně zaměstnanci ve své firmě a vyplácejí i sobě mzdu(samozřejmě řádně zdaněnou).

Slova premiéra a ministra financí mě velice pobuřují a urážejí! Za 22 let mého drobného podnikání jsem stát neošidil o jediný příjem a vždy jsem daně platil velmi poctivě. Je-li ve státě problém ve vybírání daní od podnikatelů, pak ten problém je naprosto někde jinde. K čemu jsou finanční úřady? Nestíhají - pod tíhou jiné byrokracie - svou hlavní -kontrolní- činnost? Já vidím hlavní problém na tomto úseku, řízeném právě ministry financí!

Jak si můžou premiér a ministr financí dovolit tvrdit, že podnikatelé neplatí daně? To je zcela očividný trestný čin šíření nenávisti ke skupině obyvatelstva! Toto jsou naši vládci? Takto se vyjadřují k těm lidem, kteří rozhýbávají ekonomiku a k lidem, kterým by měli děkovat za funkční hospodářství? Naši lidé, ať zaměstnaci či jejich zaměstnavatelé-podnikatelé, jsou jedni z nejaktivnějších v celé Evropě. Jen díky našim podnikatelům je tu jedna z nejnižších nezaměstnaností. Ekonomice se daří i přesto, že tato vláda hází živnostníkům a podnikatelům jeden klacek pod nohy za druhým.

Takto asi vypadala atmosféra mezi lidmi po 2. světové válce po roce 1948 při uchopení moci komunistickou stranou, která zlikvidovala celou vrstvu živnostníků a podnikatelů, nahnala je do pracovních táborů a mnohé donutila k emigraci! Komunistům se podařilo zlikvidovat jeden z nejbohatších a ekonomicky nejvyspělejších států v Evropě. Nebýt čtyřiceti let vlády komunistů, tak by byla Česká (Československá) republika minimálně na úrovni Švýcarska, Německa nebo Británie. Nezlikviduje současná vláda svojí politikou živnostníky a podnikatele i dnes?

S hrůzou sleduji, jak ve společnosti roste nenávist, podporovaná právě řečmi premiéra, ministra finací, ale i prezidenta. Jednou se ta nenávist směruje k migrantům. Když se ukáže, že žádní migranti tu nejsou, tak se ta nenávist nasměruje na jinou skupinu obyvatel a nyní na podnikatele a živnostníky. Pan premiér nikdy nepracoval, ze školy šel rovnou do politiky. Vlastní byt si pan premiér pořídil z poslaneckých náhrad, které by samozřejmě měly být určeny k výdajům, spojeným s vykonáváním své funkce! Pan ministr financí k žádnému ze svého majetku nepřišel poctivou cestou a pouze využil příležitosti a kontaktů z předlistopadového období, kterého byl jedním z jeho nejaktivnějších a nejodpornějších prominentů. Takovíto lidé nám tu nyní kážou o morálce? A lidi jim tleskají? Kam toto povede? Vrací se rok 1948? Můj otec vždy říkal, že ryba vždy smrdí od hlavy. Já jsem téhož názoru. Největší náš současný problém sídlí v nejvyšších vrstvách naší společnosti, které pro nás - běžné občany - nejsou a nemohou být kladnými vzory.

Autor: Jiří Rod | neděle 11.12.2016 14:07 | karma článku: 39.99 | přečteno: 1915x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 40 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 62 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 36.92 | Přečteno: 810 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 32.80 | Přečteno: 3074 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.79 | Přečteno: 326 | Diskuse
Počet článků 18 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1749

Nechci být lhostejný k věcem, které mě znepokojují. Je to ekonomika, politika, náš vztah k životnímu prostředí a podobně.

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...